7 факта за Мъртво море, в което никой не може да потъне

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/traveling.bg/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Мъртво море, морето на смъртта - са имената на соленото езеро между Йордания и Израел, в което солеността на водата е 33 процента.

  1. Мъртво море е най -голямата депресия в света. Това солено езеро се намира на 400 метра под повърхността на световното море в Близкия изток между Йордания и Израел. Дълбочината му е около 400 метра.
  2. Нивото на водата в Мъртво море не се повишава, защото е заобиколено от пустинен климат с температури от 40 градуса по Целзий през летните месеци, което води до силно изпаряване. От друга страна, дъждовете там са много редки.
  3. Солеността на Мъртво море е около 33 процента. За сравнение, Средиземно море има около 3 процента сол. Мъртво море не е най -соленото езеро в света. По-солено е езерото Асал в Източна Африка (35 процента сол).
  4. Поради високия процент сол, условията на живот в Мъртво море са много лоши. Само редки микроорганизми могат да оцелеят в тази вода.
  5. Солта и минералите във водата засягат здрави индивиди, така че не е чудно, че хората, които страдат от псориазис и други кожни и костни заболявания, са идвали там в миналото за лечение.
  6. Поради високото съдържание на сол във водата, тя е гъста и пречи на плуването, а никой дори не може да потъне в нея. Но това не означава, че мястото не е опасно.
  7. Древната кал от Мъртво море е била използвана от древните египтяни за балсамиране на мумии.

Източник: pochivkablitz.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.