7 неща в Дубай, които хората мразят

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/traveling.bg/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Легендата за Персийския залив, най-желания град в Близкия изток, богат, известен, фантастичен Дубай е бил и остава една от най-популярните дестинации в света.

Неговите небостъргачи, фонтани, търговски центрове, увеселителни паркове привличат, обещавайки съвременна приказка в действителност.

Тази приказка обаче не винаги има щастлив край.  Връщайки се от там, пътниците често се оплакват, че той не е оправдал очакванията им. И ето защо.

  1. Скъпо е

Цените за местни хотели със системата "all inclusive" се считат за скъпи. Трябва да платите около 3200 лева за тях за двама за 7 нощувки - и това дори не е 5 звезди. Билет за водния парк Wild Wadi струва от 260 AED (125 лева), пътуване с такси - от 40 AED (20 лева), вечеря в не особено претенциозен ресторант - 500 AED (250 лева) за двама. А в Dubai Mall, шегуват се туристите, цените са такива, че си струва да дойдете там само за разходка-екскурзия, но не и за пазаруване.

  1. Времето

Дубай е сред най-горещите градове в света. През лятото тук лесно се виждат +50 °С на термометъра, така че трябва да бъдете по-внимателни с избора на време за почивка. През зимата също не всичко е идеално: през нощта температурата може да падне наполовина и водата в залива става студена при нормални дневни температури.

През пролетта и есента прашните бури са чести. Е, можете да се „наслаждавате“ на висока влажност тук през цялата година.

  1. Дълги разстояния

Най-честото оплакване сред пътуващите, които правят грешен избор на хотел, е, че трябва да прекарват много време и пари за пътуване до търговски центрове и атракции. Не по-малко оплаквания има и колко отдалечени са плажните зони от хотелите в Дубай. Наистина много комплекси се намират на 15–20 км от брега на залива.

  1. Малко ол инклузив хотели

Гостите на Дубай също са недоволни от малкия брой ол инклузив хотели. И самата система повдига въпроси. Е, какъв "ол инклузив" без алкохол, например? Идеалният вариант, когато всичко наистина е включено, може да се намери само в много напреднали „петици“. И струва една седмица в тях - като самолетно крило.

  1. Малко зеленина

Разбира се, да очаквате градините да цъфтят буйно в град, заобиколен от пустини, е меко казано странно. Но по някаква причина някои туристи чакат - и са разочаровани, че в Дубай има толкова малко дървета и паркове (самите местни жители явно предпочитат тематични паркове, а не зелените).

До голяма степен поради това, а също и поради липсата на пешеходни улици, Дубай и всъщност всички Емирства се наричат ​​място не за пешеходци. Въпреки че кой иска да се мотае на улицата в такава жега?

  1. Местен манталитет

Строгите обичаи, характерни за мюсюлманските емирства, не престават да учудват посетителите. На обществен плаж - само със затворени бански, млади момичета не могат да пътуват сами, алкохол - само в хотелска стая или бар? Има дни на жените по плажовете, дамски вагони в метрото и забрани за ядене на обществени места по време на Рамазан. Но най-вече много от нашите пътешественици са изненадани от забраната да показват чувствата си един към друг публично и да снимат местните жени.

  1. Атмосфера

Някои туристи отбелязаха, че в Дубай бързо добиха усещането, че гледат нечий луксозен начин на живот. И целият този лукс – скъпи коли, гигантски небостъргачи, бляскави жени и мъже само подчертава колко огромна може да бъде разликата между живота на различните слоеве от населението.

Източник: blitz.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.