Никога не правете тези грешки на летището, може да ви струват много!

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/traveling.bg/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Всеки познава онези критични часове на пътуване и колко много може да се обърка, ако не внимавате. Само закъсненията при проверките на летището карат хиляди хора да пропускат полетите си всяка година, а това може да струва много пари.

Но има как да се подготвите за всяка ситуация. Ето кои са най-големите грешки, които можете да направите на летището. Не ги допускайте!

Не се чекирате онлайн

Повечето авиокомпании ви позволяват да се регистрирате 24-48 часа преди полет, като така получавате ранен достъп до избор на място, например. Освен това можете да спестите време от чакане на опашка, когато пристигнете на летището, особено ако пътувате без регистриран багаж.

Не проверявате статуса на полета си, преди да напуснете дома

Въпреки че може да сте изпълнени с трепетно вълнение, не забравяйте да проверите състоянието на полета си, преди да напуснете дома си. Бихте могли да си спестите часове на чакане, ако полетът ви се забави или бъде отменен. Можете дори да се регистрирате за имейл или SMS за актуализации на полети.

Правите си шеги с охраната

По някаква причина, когато са под натиска на времето и контрола, хората изпитват нужда да пускат нелепи шеги на неподходящи места. Служителите по сигурността имат важна работа, така че си ги спестете.

Носите грешни дрехи

Ако тръгвате за топла дестинация в снежна зима, не носете яке, ботуши и пуловери на летището. Те просто ще ви бъдат в тежест и ще заемат ценно място в куфара.

Носите бутилка за вода за многократна употреба

Това е добре за околната среда, вашето собствено здраве и портфейла ви, тъй като водата на летището е чудовищно надценена. Разбира се, трябва да се уверите, че бутилката е празна преди проверката и след това да я напълните.

Не си давате достатъчно време

Разбира се, не е нужно да пристигате на летището три часа по-рано, но все пак трябва да си дадете достатъчно време, за да преминете през сигурността спокойно. Повечето авиокомпании имат крайни часове за чекиране на багажа (обикновено един час преди полета), плюс това ще трябва да се справите с трафика и паркирането.

Плащате допълнителен багаж

Ако наистина смятате, че ви трябват повече неща, не чакайте, докато стигнете до летището, за да платите допълнителен багаж. Спестете пари, като платите онлайн и претеглете куфарите си вкъщи, за да не се изненадате от теглото им.

Не разполагате с документи за децата

Повечето хора не са наясно, че много страни изискват допълнителни документи, когато пътувате с деца, особено ако само един родител придружава малчугана. Ако нямате необходимите такива, може да ви откажат полет.

Импулсивно пазарувате в безмитната зона

Когато имате време, което трябва да „убиете“ между полетите, магазините за безмитно пазаруване са много примамливи. Идеята зад duty free е да се предлагат стоки с намалени или премахнати данъци върху продажбите, но често пъти пазаруването там изобщо не е изгодно.

Не проверявате времето в крайната дестинация

Въпреки че може да тръгнете на ясно и слънчево време, бъдете готови и за изненади на крайната дестинация, които могат да повлияят на плановете ви. Ако прогнозата не изглежда добре, пригответе допълнителни закуски и предмети за забавление на летището.

Купувате закуски на летището

Не чакайте да стигнете до летището, за да си купите закуска.

Обмяна на пари

Летищата често имат завишени обменни курсове и е по-добре да носите кредитна карта без такси за чуждестранни транзакции или да теглите пари от банкомат.

Забравяте си паспорта

Звучи глупаво, но се случва по-често, отколкото си мислите. Паспортът ви е отделно от багажа, защото ви трябва на различни контролно-пропускателни пунктове на летището, но има шанс да го оставите за вкъщи. Уверете се, че това е последното нещо, което проверявате, преди да напуснете дома си.

Не отделяте течностите

Когато трябва да ровите в ръчния си багаж за течности, това забавя вас и всички останали. Някои хора все още не знаят или забравят, че те трябва да са общо 100 мл или по-малко и всички да са в прозрачен, затварящ се найлонов плик. Макар че това може да изглежда очевидно, кофите за боклук при охраната са доказателство, че не е така.

Източник: blitz.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.