4 нови тенденции в пътуването, които станаха актуални след пандемията

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/traveling.bg/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Последните две години бяха време на промяна в много области, но най-вече в туристическата индустрия. Съвременните пътници започнаха да оценяват безопасността на някои процедури преди полета, персонализирания подход на обслужване и бързината.

Оказва се, че пандемията е променила много основни тенденции и те никога повече няма да бъдат същите.

Търсите местни дестинации за "информационен детокс"

През отдалечения период за повечето хора апартаментът частично се е превърнал в офис. Освен това по време на пандемията мнозина работеха по-дълго и взимаха по-малко отпуски. Ето защо важен критерий при избора на дестинация за отдих беше способността да възстановите баланса между работа и време за себе си и близките.

Според услугата Booking.com почти 60% от анкетираните ще изберат по-кратка ваканция, ако е възможно да се откажат от бизнес задачи, докато са там.

Търсене на допълнителни услуги при пътуване в чужбина

Днес се възстановява логиката на изходящия туризъм. За пътуващите списъкът с държавите, които са достъпни за посещение, се разширява. Вече може да се пътува сободно до Норвегия и Обединеното кралство. Освен това Мексико, частично Виетнам и Шри Ланка отвориха врати за екзотични пътувания.

Успоредно с отварянето на нови страни, търсенето на допълнителни услуги започна да расте. В контекста на пандемията пътуващите станаха по-внимателни към здравето си и по-внимателни към социалното дистанциране и безопасността на пътуването като цяло.

Това включва и увеличаване на търсенето на лични трансфери, услуги за бързо проследяване и чекиране на летищата, онлайн чекиране в хотели, което ви позволява да не се свързвате с персонала на рецепцията и много други.

Удобно пътуване в компания

След дълго блокиране, любителите на вълнуващи пътувания и преживявания имат молба да се отпуснат в компанията на семейството и приятелите. В много отношения тази тенденция се дължи на факта, че поради периода на самоизолация хората започнаха да ценят живата комуникация и емоциите, възможността да прекарват повече време с близките си.

Груповите пътувания отново стават популярни, а дестинации като Канкун, Пунта Кана и Бали все по-търсени от компании.

Гъвкавост

Тенденция, която може да се обясни с несигурността в туристическата индустрия, е възможността за отмяна на пътуване, промяна на датите на пътуване или резервации без допълнителни разходи. Около 70% от туристите използват технологии, за да им помогнат да се чувстват по-уверени на пътя.

Решенията, базирани на изкуствен интелект, остават в тенденцията, което ви позволява бързо да вземете предвид промените в плановете. В крайна сметка именно спонтанните пътувания и резервациите на билети в последния момент активно набират популярност. Тази тенденция може да продължи и през 2022 г.

Източник: blitz.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.