Това ли е единствената страна за туризъм, в която няма коронавирус?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/traveling.bg/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Невероятно, но факт! Таджикистан е една от малкото страни в света, които не са докоснати от епидемията от коронавирус. В тази държава няма нито един случай на заразен човек.

Има няколко версии за това какви са причините.

Самият Таджикистан се намира в средата на Средна Азия. Там няма нито пунктове за прекачвания, нито ключови транспортни потоци. Затова и е било трудно вирусът да се разпространи там.

Освен това местните власти са реагирали достатъчно бързо, за да предотвратят това.

Независимо, че граничат с най-опасната държава Китай още в началото на епидемията, оттам затварят границите на страната.

Като причина за липсата на болни се изтъква и още една версия. Жителите на тази държава рядко почиват извън граница, това просто не е в особеностите на социалната култура там.

Хората там почти не пресичат границата - трудят се или в самата страна, или са в чужбина за допълнително заплащане, но рядко се възвръщат.

В най-добрите случаи това става два пъти годишно.

В сравнение с много други страни от снабдяването и оборудването на болниците в Таджикистан има какво да се желае. Затова и битува версията, че коронавирусът отдавна се е заселил в страната, но просто не може да бъде диагностициран заради ниското ниво на медицината.

Но има и още една разпространена версия защо в държавата все още няма случай на коронавирус. Според нея всичко е в културните традиции на страната, която е ислямска и хората там са мюсюлмани със своите, собствени, културни традиции.

Така всеки мюсюлманин е длъжен, според вярата си, да мие поне пет пъти дневно частитите на тялото си, които биха били изложени на опасност от вируса.

Има и още една версия, която в момента се разпространява и в България.

В края на есента и началото на зимата в Таджикистан било регистрирано нарастване на необичайни заболявания, свръзани със симптоми, типични и за коронавируса. В този период много хора започнали да се оплакват от висока температура, кашлица и силна умора. Така хората вече имали изработен имунитет.

Източник: blitz.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.