Райският оазис Сива - езера, осолени от Мъртво море, пясъчни дюни...

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/traveling.bg/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Този оазис е място, което се нарича истински рай за авантюристи и любители на необичайни дестинации.

Шофирането до оазиса Сива в Египет отнема от 9 до 12 часа, в зависимост от това дали пътувате от Александрия или Кайро, но всяка минута от това пътуване ще ви се отплати, когато видите красотата, която ви очаква там.

Автобусните линии от тези два града са редовни и има възможност за наемане на превозно средство, а също така и за наемане на шофьор.

Солени басейни в оазиса

Това, което очарова са многобройните басейни, т.е. езера, пълни със солена вода. Това всъщност са части от солни мини.

Някои от тях се пълнят с топла, а други със студена вода. Често срещана черта е тяхната солена вода. Има твърдения, че тя е по-солена от тази в Мъртво море.

Басейнът на Клеопатра привлича най-много внимание, но и останалите не отстъпват по привлекателност.

Забележителности на Сива

Освен басейните, с които тази област е известна в Египет, една от забележителностите е крепостта Шали, за която се смята, че е построена през 13 век.

Специална атракция е начинът, по който е построена, защото освен камъни, глина и тухли се използват и парчета сол.

В непосредствена близост до езерата могат да се видят пясъчни дюни. Посетителите обикновено избират пустинно сафари с джипове, за да опознаят по-добре цялата тази красота.

В планината на мъртвите в района има хиляди гробове, откъдето идва и името й.

И разбира се, ако някога посетите този оазис, не забравяйте да опитате местните гастрономически специалитети, с които ще ви зарадват.

Източник: pochivkablitz.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.