Министерство на туризма: Не се знае дали ще има летен сезон

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/traveling.bg/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

"Не можем да прогнозираме, нито мога да се ангажирам и да кажа дали ще има летен туристически сезон при създалата се ситуация."

Това обяви на брифинг в Министерски съвет министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя обясни, че ведомството й е предложило временни мерки с оглед създалата се ситуация.

"Целият сектор "Туризъм" е блокиран. След координация с ЕК ние предложихме временно да се преустанови действие на чл. 89 от Закона за туризма, който казва, че туроператорът е длъжен да заплати на потребителите в 14-дневен срок", уточни министърът.

По думите й "секторът е в омагьосан кръг".

А това значи: Потребителите имат право да си искат парите при форсмажорни обстоятелства, туроператорите имат право да си поискат парите от хотелиера и авиокомпаниите, но те не им ги връщат. И в тази ситуация или туроператорът е длъжен да заплати и да обяви фалит, тъй като няма кой да му върне парите, или това временно решение разсрочено да издават ваучери до 24 месеца, или дават възможност да се пререзервира ваканцията до 24 месеца.

"В противен случай ще има много фалити на туроператори и застрахователите няма как да покрият всички екскурзии", каза още Ангелкова.

Малко по-късно от Министерство на туризма съобщиха, че е издадена заповед, с която временно се преустановяват организираните пътувания на български граждани в чужбина, организираните пътувания на чуждестранни граждани у нас, както и всички организирани туристически посещения в рамките на вътрешния туризъм. Временно се преустановяват също организираните посещения, представляващи допълнителни туристически услуги по смисъла на Закона за туризма.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.