Дългосрочни ваучери може да заменят връщането на пари за провалени почивки

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/traveling.bg/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Ваучери за ползване на провалени заради коронавируса почивки с валидност две години вместо възстановяване на платените суми предлагат Министерство на туризма и Комисията за защита на потребителите. Това съобщи днес по БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Предложението идва броени дни, след като туроператори поискаха от министерството да обясни на хората, че не е възможно веднага да си получат парите за бъдещи почивки, тъй като и без това бизнесът е пред колапс.

Министърът посочи, че се изчистват последните детайли, но идеята е да се ползват същите условия като вече предплатените. Според Ангелкова това е единственият вариант да се спасят от фалит туристическите компании и хотелите, които и в момента са на ръба на оцеляването.

Министърът посочи, че с приемането на закона за извънредното положение спират да текат сроковете по закона за туризма за възстановяване на средства за провалени почивки.

Ангелкова коментира, че вече са разработваме кризисна рекламна стратегия за възстановяване на туризма. За момента се разчита на това, че летният сезон може да започне, макар и по-късно - в края на юни, началото на юли.

За момента министерството водело преговори с туроператорите от чужбина да не отлагат още тези почивки. Друг акцент в антикризната мярка е свързан с вътрешния туризъм, като се водят и разговори с работодателите да предложат ваучери за почивка в страната на служителите си. Министърът не изключи да има и държавна помощ за сектора.

В отговор на въпрос Ангелкова каза, че се обмисля вариант част от хотели да се превърнат в места за изтърпяване на карантина на хора, за които има риск да са носителите на коронавируса.

В момента са останали малко български туристи, които не могат да се приберат в страната, заради спрените транспортни връзки между държавите. Те са на места като Куба, Доминикана, Занзибар и Великденски острови.

Източник: dnevnik.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.