Гръцките острови са стотици – кой е идеалният за вашата почивка

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/traveling.bg/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Известен факт е, че ако си търситемясто за почивка с плажове, идеални за снимки, тюркоазени води, вкусна храна и голям избор от курорти, отлична идея е да се насочите към гръцките острови.

Там има стотици обитавани острови, от които можете да избирате. Това може да направи намирането на подходящо място доста трудна задача.

Затова ви предлагаме този пътеводител за някои от най-известните гръцки острови, както и съвети за какъв тип почивка са най-подходящи – семейни ваканции, романтични изживявания, приключения за изследователи и самотни пътешественици.

Разгледайте ги и открийте своя личен рай:

Родос

Най-добър за: семейни ваканции, почивка ол инклузив, плаж

Един от най-големите гръцки острови – Родос, е идеален за семейства, търсещи слънчева почивка без излишен шуме. Най-големият му плюс са хотелите ол инклузив, които са доста на брой.

Тези, които не искат да се ограничат само с плаж, ще открият много исторически забележителности, а в града – магазини, барове, ресторанти. Средновековният град не може да бъде подминат.

Хотелските комплекси предлагат огромни бюфети, басейни и често аквапаркове, но ако предпочитате да отдъхвате на плажа, крайбрежието ще ви изненада. Там има всякакви плажове – от пясъчни, до такива, покрити с малки камъчета.

Крит

Най-добър за: разглеждане, храна, плажове

Крит е доста голям остров, което означава, че има за всекиго по нещо – независимо дали ви се мързелува на плажа или искате да разглеждате. Там се намират някои удивителни исторически и културни забележителности като останките от двореца Кносос и няколко манастира, съобщава „Мирър“.

Следват страхотните пейзажи – връх Ида, бреговата ивица, пълна с изумителни плажове, сини води и червени пясъци. Освен това Крит е известен и с някои свои забележителни местни ястия.

Миконос

Най-добър за: нощен живот, луксозна почивка

Миконос е известен със свое епичен нощен живот през летните месеци – от парти на корабчета до лъскавите барове и клубове. Нищо чудно, че там ходят звезди.

Купонът, обаче, не е единственото нещо там. На острова има няколко тихи плажа, както и живописни исторически забележителности и няколко музея.

Там има и няколко страхотни луксозни хотела, но е напълно възможно да си намерите и по-естини места за настаняване, ако нямате против да сте само със закуска и да се грижите сами за изхранването си.

Корфу

Най-добър за: история, култура

Корфу е идеален за тези, които търсят по-спокойна почивка, вместо такава с натоварена програма и бурен нощен живот (въпреки че Сидари е известен точно с това, ако си търсите къде да купонясвате).

Това не означава, че на острова няма какво да се прави. Напротив, има много места за посещение – от вдъхновяващия дворец Ахилион до малкия остров Понтикониси.

В същото време в града Корфу е сота оживено, ако искате да отидете на бар или ресторант. Има и по-тихи малки улички с пазари и места за хапване на местна храна.

Санторини

Най-добър за: двойки, луксозна почивка

Със своите бели сгради със знакови сини покриви и луксозни хотели, няма нищо чудно в това, че Санторини е сочено за едно от най-романтичните места на света.

Там можете да си пиете коктейла по залез докато се наслаждавате на зашеметяваща гледка от някоя крайбрежна таверна. Да се разхождате по романтичните улици, които са декор за перфектната Инстаграм снимка, или да разгледате малките заливи по брега.

На острова има и много чудесни хотели.

Кос

Най-добър за: Семейни почивки, плаж, ол инклузив

Кос има всичко, което ви трябва за класическа почивка на морето – дълги пясъчни ивици, разнообразие от семейни хотели, археологически забележителности, пристанища с лодки за разходка и още много.

Популярен е и сред колоездачите заради сравнително равния терен и красивите вело маршрути.

През летните месеци може да стане доста натоварено, но все пак предлага релаксираща атмосфера. Особено ако можете да отидете там извън високия сезон.

Наксос

Най-добър за: почивка сред природата, история, култура

Ако лесно се отегчавате от това да седите на плажа по цял ден, Накос може да се окаже вашият гръцки остров. Той е пълен с храмове, музеи, археологически разкопки, планински села и дълги плажни ивици.

Градът е известен и със своите бели квадратни сгради, типични за Гърция, и тук можете да усетите оживена атмосфера, благодарение на местните барове и ресторанти.

Не забравяйте и пристанището, откъдето можете да се отправите на безброй пътешествия с корабче.

Скиатос

Най-добър за: плаж, нощен живот

Ако си търсите почивка на плажа, Скиатос няма да ви разочарова. Островът е пълен с впечатляващи плажове, независимо дали искате да се припичате върху пясък или да разглеждате малки живописни заливчета.

В града има голям избор от барове и ресторанти. Старото пристанище е най-оживеното място, наред с пешеходните улици и клубове, намиращи се точно до водата, където тече забележителен нощен живот.

Милос

Най-добър за: приключения извън туристическите маршрути

Пътешествениците, които искат да избягат от тълпите от туристи, каквито има на Родос и Миконос, могат да намерят убежище на този живописен остров, където ги очакват много приключения.

Тук атмосферата е по-традиционно гръцка с класически цикладски селца с бели сгради, изкушаваща храна и много исторически и природни чудеса, които да бъдат разгледани.

Ако имате време да направите само едно нещо по време на посещението си, това трябва да бъде разходка до прекрасните минерални извори, намиращи се покрай брега.

Най-хубавото на този остров е, че не е сред най-популярните и можете да попаднете на наистина изгодни оферти за почивка.

Хидра

Най-добър за: разглеждане, дневни екскурзии

Близостта на Хидра до Атина го прави популярно място сред гърците за уикенда. Оттам можете да си организирате чудесна еднодневна екскурзия до столицата.

На острова колите и моторите са забранени, така че единственият начин да го опознаете, е като се разходите или го обиколите с лодка.

Плажовете представляват малки заливчета, а не големи пясъчни ивици, така че по време на натоварения сезон могат да бъдат доста претъпкани.

Източник: blitz.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.