В този град в Германия може да изкарате цял месец безплатно!

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/traveling.bg/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Немският град Гьорлиц е истинска находка за тези, които искат да се преместят в друга държава. Той се намира в най-източната част на Германия, в Саксония. 

Местните власти предлагат на всички, които искат да отидат там привлекателни условия - безплатна квартира и дори работа на първо време. 

Според различни данни Гьорлиц наброява 54-56 хиляди жители. Източната му част граничи с Полша, двете страни са резделени от река Нейсе. 

Градчето оцелява по време на Втората световна война, разрушенията не му повлияват. Затова и сега той е истинска находка за туристите - там са се съхранили всякакви исторически сгради, забележителности и уникални места. 

Например, на площад Унтермаркет се намира удивителната Арка на шепота, построена в готически стил.

Ако застанете в единия край на своеобразния тунел и произнесете шепнешком дума, човекът, който стои от другия край ще ги чуе съвсем ясно. 

В града може да видите и един невероятен, старинен паметник на културата и архитектурата - Научната библиотека, открита още през 18-ти век. Сред редките книги и ръкописи там се пазят чешки издания, датиращи от 11-ти век. 

Но с това забележителностите за туристите не свършват. Могат да разгледат местната гимназия, която е със старинна архитектура, бившите казарми или сградата с цвят на сияещо слънце, наречена Златното дърво, кулата Николайтурм от 13-ти век и много други прекрасни места. 

Този град е наистина находка за туристите - броят на забележителностите включва четири хиляди сгради със стара архитектура, музеи, кули, а също и средновековно гробище. 

Градчето наистина прилича на европейска кутия със съхранени по чудо скъпоценности. 

Не случайно то е притегателно и за филмови режисьори, които избират да снимат там заради идиличната атмосфера. 

В градчето се намира и единствената, оцеляла на територията на Саксония, старинна еврейска синагога. 

И ако всичко това още не ви е привлякло интереса, от управата на градчето предлагат много исторически сгради, където може да живеете. 

Тихото и зелено градче е населено основно с пенсионери и именно заради това в момента се търсят млади хора, които да му предадат отново живот. 

Затова и е взето решение да се привлекат немци от други части на страната, както и чужденци, мечтаещи да се устроят там. 

Предложението е точно за тези, които са уморени от бурния живот в големите градове и предпочитат да се устроят като фрийлансъри на работа. 

В момента седем хиляди жилища очакват желаещите да се заселят на това наистина прекрасно и идилично място. 

Перспективите са повече от привлекателни. На всеки, който поиска да се пресели там, се предлага избор от три жилища и също толкова варианти за работа.

И ако това не ви е достатъчно - цял месец новите жители на градчето ще могат да живеят там напълно безплатно. След това, ако има работа, няма да е проблем да изплаща разходите. 

Градът приема предложения както от единични мигранти, така и от семейства. 

Източник: blitz.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.