Хотелският комплекс “Орбел Спа” е разположен в източния край на град Добринище, непосредствено над минералните извори.

Разстоянието София - Добринище е 156 км и се взима с кола за около 2 часа. В града са поставени множество указателни табели.

До град Добринище може да се стигне и с редовни автобусни линии /използват се линиите до град Гоце Делчев/ или с ж.п транспорт. Ж.п гарата в Добринище е последната спирка на единствената запазена и функционираща теснолинейка в България - Септември-Добринище. Тя е с дължина 106км. и минава през три български планини - Родопите, Рила и Пирин. Тук се намира и най-високата гара на Балканския полуостров - гара Аврамово с 1267м. надморска височина.

Автогарата и ж.п гарата се намират на 500м от хотела, като при предварителна зяавка, се предлага безплатен трансфер на гостите до хотела.

Град Добринище се намира в планински район, на 850 м надморска височина с гледка към три от най-впечатляващите планини - Рила, Пирин и Родопите. Добринище комбинира най-доброто за зимните и летни почивки: красива природа, гостоприемни жители, ски писти, минерални извори с лековита вода, възможности за селски и еко туризъм.

В градчето се намира и единствената по рода си в България градина за еделвайси.

Минерални извори и балнолечение

Добринище е обявено за балнеоложки курорт заради прочутите си 17 минерални извора с температура от 30-43 градуса. Минералните води включват 16 извора и 2 сондажни кладенеца в Разложкия хидротермален басейн. Общият дебит на водата е 18 л/сек., а температурата е 30-40 градуса по Целзий. Водата е бистра, без мирис и утайка, приятна за пиене.

Минералната вода оказва благоприятно въздействие и се използва за лечение при следните заболявания:
бъбречно- урологични/ бъбречно-каменна болест, хронични пиелонефрити, цистити/
стомашно-чревни/ хронични гастрити, гастродуоденити, язва, ентероколити, колити/
обменно-ендокринни/ подагра, диабет/
жлъчно-чернодробни/ жлъчно-каменна болест, хронични холецистити, холангити, холангино-хепатити, хепатити, дискенезии на жлъчните пътища, след оперативни състояния/
хронични професионални интоксикации/ от олово, радионуклиди, токсични вещества от фармацевтичната промишленост/
действа заздравяващо на кожни рани/ гнойни, кървящи и др./
заболявания на горните дихателни пътища/ ларингити, фарингити, ринити, тонзилити

Балнеопроцедури се предлагат в обществаната минерална баня /“римското банче”/ и облществения открит плувен комплекс. С пускането на минералния плаж през летния сезон на 2007 г., в Добринище се даде началото на развитието на СПА туризма.

Ски писти

Добринище е курорт с база за ски туризъм през зимата. Пистата е дълга 5 км и е с начална точка -хижа “Безбог” и крайна точка - хижа “Гоце Делчев”. Има двуседалков лифт; ски влекове; ски гардероб и ски училище. Ски Цени Добринище
Хижа „Гоце Делчев” е разположена в местността “Логовето” на 10 км от Добринище. Намира се на 1412 м.н.в. От нея започва седалковия лифт до хижа “Безбог”. До станцията има охраняем паркинг и отопляема чайна.

Хижа “Безбог” е разположена до Безбожкото езеро на 2236 м.н.в. Тя е най-високата хижа на Балканския полуостров със спираща дъха панорама.

На 6 км от Добринище се намира курорта Банско, откъдето тръгват 8-местна кабинкова линия, три 4-седалкови лифта и два котвови влека. Ски пистите са 16 с обща дължина от 70 километра. От тях за начинаещи са 30%, 45% за напреднали и 25% за опитни. Най-високата точка на ски центъра е 2560м, а най-ниската 1000м.

В момента няма активни оферти.

Изпратете запитване към
ХОТЕЛ ОРБЕЛ СПА


Удобства на
ХОТЕЛ ОРБЕЛ СПА

Все още няма въведени.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.