Къща за Гости Шишкови

обл. Смолян, с. Загражден

Къща за гости „Шишкови“ в село Загражден разполага с 10 просторни стаи, всяка с единично и двойно легло, самостоятелна баня и санитарен възел. Капацитет на цялата леглова база - 3 двойни стаи и 7 тройни стаи.
На разположение на нашите гости са:
сауна за 4 човека
външно барбекю с беседка
две механи с камина
детски кът

Село Загражден, област Смолян

Загражден се намира в община Баните – чудно кътче от планината, разположено на 1300м надморска височина на границата между Западните и Източните Родопи, в област Смолян. В нея са включени 20 населени места по-големите, от които са Баните, Давидково, Оряховец, Загражден и Гълъбово. Намира се на 55км от Асеновград, на 70км от Пловдив и на 190км от София. Селото е разположено между три от най-известните български резервати - "Кормисош", "Дженда" и "Сливка". В зависимост от маршрута, който сте избрали за да стигнете до Загражден, ще се насладите на невероятни гледки и места. По известните от тях са ски-градчето Чепеларе, гостоприемните селца Момчиловци и Соколовци, известното с музикалната Виевска група – село Виево, Чудните мостове, връх Рожен и други. Другият маршрут минава през Югово, Лъки, Белица и бившето ловно стопанство на Тодор Живков - "Кромисош". Когато минавате от там ще се почувствате в Рая и ще си помислите, че никога не сте виждали по-красиво място. Ще се насладите на уникална природна картина. А когато пристигнете тук ще попаднете на едно уникално кътче, скрито зад ограда от високи върхове и зелени балкани. От тук идва и името на нашето село – Загражден.

Имаме си и своите свети места, зареждащи с енергия и най-невярващия човек – Света Троица, Света Неделя, Кръстова гора, Петков гроб, Бяла черква. Има дори място, от където, като погледнеш виждаш цялото село като на длан, а от най-високият ни връх при ясно време се вижда Бяло море!

В Загражден ще се заредите с емоции, ще се наситите на истории, ще запечатате впечатляващи картини, ще са насладите на вкусни гозби и ще се удивите на гостоприемството на хората. И най-важното – във Вас ще остане да гори пламъчето на Загражден, което ще Ви кара да се връщате при нас отново и отново.

На желаещите да прекарат по-активно престоя си в къща за гости Шишкови, ще им предложим много и разнообразни развлечения. Организираме походи до Кръстова гора, Резиденцията „Кормисош“ и вивариум за кафява мечка и до връх „Свобода“, който се намира на 2000 метра надморска височина.

Можем да Ви предложим също така и разходка с коне и сафари с високопроходими машини.

След наситения с емоции ден, може да се отпуснете в топлата прегръдка на сауната, а след това да поседнете край външното огнище(барбекю) в уютна беседка или в механата на къщата, където топлите искри на камината ще допълнят атмосферата с уют и спокойствие. Ще имате възможността да се насладите на всички традиционни родопски ястия – пататник, качамак, клин, мекици, катми, родопско чеверме и още много други вкусотии. За децата има обособен детски кът, където ще могат да си играят на воля, без да пречат на задушевните разговори на възрастните, седнали на чашка и наслаждаващи се на гледката, която им предлага Родопа планина.

В момента няма активни оферти.

Изпратете запитване към
Къща за Гости Шишкови


Удобства на
Къща за Гости Шишкови

Все още няма въведени.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.