Къща за гости Калина

обл. Габрово, с. Горно Дамяновци

Къща „КАЛИНА“ е идеално място за пълноценна почивка сред неповторимата красота на Балкана. Намира се в с. Горно Дамяновци с надморска височина 600 метра, на 12 километра от град Трявна.
Къщата предлага всички условия за почивка през цялата година, далеч от шума на градовете в комбинация с автентичната атмосфера на местните обичаи и традиции. Почивка в уют и спокойствие сред прохладен планински въздух и природната красота на страната.
Районът се характеризира с мек климат, чист планински въздух, топли минерални извори и красиви гледки, накратко: всичко от което се нуждаете за активна почивка.
Централната част на Стара планина е богата на природни ресурси. Сред тях са Национален парк Централен Балкан и парк Българка с много планински маршрути.
Национален парк Централен Балкан е в географския център на България, сгушен в централните и най-високи части на Стара планина. В парка се срещат редки и застрашени животни и растения, естествени екосистеми от биологично разнообразие, както и исторически места, от културно и научно значение.
В границите на Природен парк Българка се намира горното течение и изворите на река Янтра, както и на нейните основни притоци. Голямото релефно разнообразие се дължи на местоположението на природния парк. Той заема териториите на прехода между стръмния релеф на Централния Балкан и значително по-ниския и полегат източен дял на Стара планина.
Поради скорошното създаване на природния парк, все още не е проучен напълно.
Къща Калина работи целогодишно и може да бъде наета за минимум 2 нощувки.
Къщата разполага с :
- 5 стаи - 3 двойни и 2 тройни стаи:
* първи етаж: спалня два персона и единично легло
* втори етаж: спалня два персона и единично легло
* втори етаж: две двойки стаи тип "twin room", т.е. две единични легла
* втори етаж: стая с две единични легла едно над друго
* 2 бани с WC
- просторна веранда с гледка към планината
- механа, съобразена с капацитета на къщата
- напълно оборудвана голяма кухня
- дневна
- камина
- цифрова телевизия
- лятна кухня с пещ и барбекю
- голям самостоятелен двор

В момента няма активни оферти.

Изпратете запитване към
Къща за гости Калина


Удобства на
Къща за гости Калина

Все още няма въведени.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.