Хотел в самия център на град Плевен, стаите са с по 2 и 3 легла, спални и отделен апартамент.

Стаите и апартамента разполагат:

  • с отделен самостоятелен санитарен възел
  • телевизия
  • Интернет
  • климатик
  • хладилник

За гостите на хотела има и безплатен паркинг.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Регионалният исторически музей в Плевен осъществява дейност по издирването, проучването, представянето, опазването и популяризирането на паметниците на културата, природните образци, флората и фауната на територията на Плевенска област.
Експозицията е разположена в 24 зали с над 5000 музейни ценности, чрез които, в пет раздела – Археология, Османско владичество и Възраждане, Етнография, Нова и най-нова история и Природа, е представена историята, културата, флората и фауната на град Плевен и прилежащия му район от най-дълбока древност до съвременността.

От 1984г. музеят е разположен във внушителна по размери с художествено-архитектурна и историческа стойност двуетажна сграда – паметник на културата с национално значение, построена през 1884-1888г. по италиански проект за казарма. Освен с него, си заслужава да се запознаете и с експозициите на Военноисторическия музей в града.

Съвременната структура на Военноисторически музеи – Плевен обединява: Панорама “Плевенска епопея 1877 г.”, къща музей “Цар Освободител Александър ІІ”, параклис-мавзолей “Св. Георги Победоносец”, парк-музей Скобелев, експозиция “Плевенска епопея 1877 г.”, къща музей “Великий княз Николай Николаевич” и къща музей “Негово Кралско Височество Карол І” – гр. Пордим и Румънски мавзолей и музеен кът – с. Гривица.
Параклис-мавзолеят “Св. Георги Победоносец” е изграден в периода 1903-1907 г. в памет на загиналите руски и румънски войни в боевете около Плевен по време на Руско-турската война 1877/1878 г. Скобелев парк е тържествено осветен заедно с къща музей “Цар Освободител Александър ІІ” и параклис-мавзолей “Свети Георги Победоносец” на 3 септември 1907 г.

Румънският мавзолей в село Гривица е построен в периода 1892 – 1897 г. в памет на загиналите румънски войници по време на Руско-турската война. През 1958 г. е изграден мемориален парк с площ 360 декара. През 1967 г. е разкрита музейна експозиция, която отразява сраженията при с. Гривица по време на Руско-турската война и бойния път на румънската армия. В мавзолея, който се състои от храмово помещение и костница, в мраморни саркофази се съхраняват кости на загиналите в боевете при с. Гривица румънски воини. Иконостасът е с четири икони – “Исус Христос”, “Св. Николай”, “Архангел Михаил” и “Богородица с младенеца”; През 1902 г. е поставен бронзов медальон с текст на румънски език с посвещение на румънските воини.

В региона са разкрити значими археологически обекти: римския град Улпия Ескус при село Гиген, крепостта Сторгозия, средновековната българска крепост в Никопол. Улпия Ескус е бил един от главните градове в римската провинция Долна Мизия. Основан е през 106 г. от император Траян по случай победата му над даките и е служил като седалище на V Македонски легион. През 328 г., по времето на император Константин Велики, тук е бил построен Константиновият мост над река Дунав.

Сторгозия е късноантична и ранновизантийска крепост и селище, останки от което се намират в днешния парк Кайлъка в град Плевен в Северна България. Античното селище Сторгозия води началото си от пътна станция в Римската империя, намираща се в центъра на съвременния Плевен, и вероятно създадена на мястото на по-старо тракийско селище. В града е настанен гарнизон, сътавен от поделения от I Италийски легион, разквартируван в Нове (край днешния Свищов). По-добрите условия за стопанска дейност привличат заселници от околните малки селища към станцията. Археологическите находки от Сторгозия и некропола ѝ – керамика, оръжия, монети – свиделстват, че това укрепено селище е просъществувало до края на VI век. Нашествието на славяните на Балканския полуостров, започнало през VI век и завършило в средата на VII век, унищожава античния град.

Останките от крепост в плевенския парк „Кайлъка” показват, че селището е било важен административен, военен и религиозен център. През Средновековието, по времето на цар Михаил ІІІ Асен (1323-1330 г.), то влиза в територията на Ловешкото деспотство и в системата от крепости за отбрана та столицата Търново. През османския период в квартала „Варош”, около църквата от ХІІІ век „Св. Николай” се оформя просветният център в града.

Панорама Плевенска епопея
През 1977 г. по повод 100-годишнината от освобождението на Плевен, на самото бойно поле, в Скобелев парк музей, е изградена панорама “Плевенска епопея 1877 г.”

Автори на архитектурния проект са Пламена Цачева и Иво Петров с проектантски колектив. Строителството на паметника започва на 19 януари 1977 г.. Тържественото му откриване е на 10 декември 1977 г., в деня на стогодишнината от освобождението на Плевен.

Николай Василиевич Овечкин /Военно студио “М.Греков” – гр. Москва, Русия / е автор на живописната част, главен изпълнител и ръководител на колектива от 13 руски и български художници: В.Щербаков, И. Кабанов, А. Чернишов, М. Ананиев, Н. Овечкин, Д. Дончев, В. Есаулов, В. Лемешев, Хр. Бояджиев, Г. Есаулов, В. Таутиев, Ю. Усипенко, А. Троценко.

Сградата има форма на пресечен конус, носен от четири стилизирани щика. Три хоризонтални пръстена символизират трите щурма на Плевен, а пръстенът с щиковете – блокадата на града. Височината на корпуса с щиковете е 47 м, общата кубатура е 54 000 м 3.

Панорама ”Плевенска епопея 1877 г.” се състои от четири зали: уводна, панорама, диорама и заключителна.

ПАРК КАЙЛЪКА
Парк „Кайлъка“ се намира на юг от Плевен и е обявен за защитена местност. Богат е на множество защитени животински и растителни видове.

Разположен е на около 10 хил. дка в карстовата долина на река Тученица. Естественият каньон на реката е приютил богата и разнообразна флора и фауна, където се срещат уникални за България и Балканския полуостров растения, а много от птиците и бозайниците са включени в червената книга на България. Там са живели праисторически животни и създания преди милиони години, а в повечето варовикови скални маси все още се забелязват фосили на древни водни организми. С просто око се забелязва спадът на световния океан през хилядолетията като оформени етажи по скалите и множеството пещери.

Паркът предлага уникално съчетаващи се възможности за разходка, отдих и развлечения. Отвесните скали, високи над 40-50 метра са прекрасни за практикуване на скално катерене. Има изкуствени езера и язовири, лодки и водни колела, басейни, хотели, барове, кафенета, ресторанти, дискотеки, детски площадки, тенис кортове, зоопарк и уникален ресторант, изцяло изграден в пещера. В парка също се намира летният театър на Плевен, както и единственият по рода си в България Музей на виното.

В началото на парка се намират развалините на късноантичната крепост Сторгозия. Има 3 малки язовира (вкл. с историческото име „Тотлебенов вал“), както и изкуствени езерца.

В момента няма активни оферти.

Изпратете запитване към
Хотел Мираж


Удобства на
Хотел Мираж

Все още няма въведени.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.