Хижа Горски рай

обл. Видин, с. Чупрене

Хижа „Горски рай“ е една от най-модерните хижи в Северозападна България, но същевременно е запазила автентичния балкански дух. Намира се в северозападната част на Стара планина, издигайки се на 1 450м надморска височина в непосредствена близост до биосферен резерват „Чупрене“.
Неподправеният горски рай Ви очаква само на 17км от с.Чупрене и на 35км от град Белоградчик. „Горски рай“ предлага съвременни условия за настаняване, чистота, уют и спокойна атмосфера, сред боровите гори на Стара планина. Хижата разполага с 40 легла, вътрешни санитарни възли и отопление с локално парно, водоснабдена е и разполага с генератор и сателитна телевизия. Тук може да откриете идеалните условия както за активна почивка, за различни тържества и фирмени мероприятия, така и да събудите любовта на децата си към природата. Хижата се модернизира всяка година, за да бъде винаги чудесно място за почивка, което ще накара да се почувстват комфортно и уютно и най-претенциозните туристи.
До хижата водят 5 екопътеки, минаващи през живописни местности. Най-късата екопътека е 9 км, тръгваща от село Чупрене до хижата. За любителите на планинското колоездене има и маркирани пътеки. Предлагаме и транспорт от селото до хижата. Хижа „Горски рай“ е изходен пункт за изкачване на сръбския първенец – връх Миджур, като има маркирана екопътека минаваща през биосферен резерват Чупрене. Прехода от там е с продължителност около 5 часа.
Хижата работи целогодишно, но е желателно да направите резервация предварително.

В момента няма активни оферти.

Изпратете запитване към
Хижа Горски рай


Удобства на
Хижа Горски рай

Все още няма въведени.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.