Трънковата къща се намира в с. Донковци на 30 км от град Велико Търново, 8км от град Елена и на 360 метра от язовир Йовковци. Там ще откриете тишината и спокойствието на Еленския балкан.

Къщата е с просторен двор декориран с много цветя и зеленина. В двора ще видите най-българските цветя –латинка, шибой, мушкато – аранжирани с дърво, камък и вода. Къщата разполага с два самостоятелни апартамента състоящи се от механа, стая и санитарен възел и отделно две спални с общ санитарен възел.

Капацитетът на къщата е 8-10 човека. Тук имате уникалния шанс да усетите топлината на едновремешните джамали. Двата апартамента са оборудвани с всичко необходимо за вашия престои (хладилник, печка, кабелна телевизия). През летните вечери може да вечеряте навън за да се насладите на прохладния балкански въздух.

В Трънковата къща ще намерите уют и спокойствие. От чардака и двора се открива уникална гледка към язовир Йовковци. Привържениците и любителите на риболова могат да се насладят на възможността да ловят риба в язовира. За любителите на планински и пешеходен туризъм в региона има изградени многобройни туристически маршрути и еко пътеки.

В региона има също и много манастири и църкви – Капиновски, Килифарски манастир и други. Къщата има етнографски кът където са събрани и реставрирани инвентар, предмети на бита и занаятчийски принадлежности с исторически ценности, за които домакините могат да ви разкажат как и за какво са се ползвали от нашите предци.

В момента няма активни оферти.

Изпратете запитване към
Трънковата къща


Удобства на
Трънковата къща

Все още няма въведени.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.