СПА хотел КАЛИФОРНИЯ

обл. Стара Загора, гр. Павел баня

Спа Хотел Калифорния е разположен в центъра на град Павел Баня. Той е нов хотелски комплекс с модерен дизайн и мебелировка, с екип от професионалисти и предлага прекрасни условия за спа процедури и отдих. Работи целогодишно и предлага пълноценна почивка на своите гости. Хотела разполага с лечебен, релаксиращ център съчетан с Wellness и SPA процедури.
Спа Хотел Калифорния Павел Баня предлага на своите гости модерен основен ресторант, разполагащ с 60 места – предлагат се аламинути, скари, готвени ястия, подбрани вина и алкохолни питиета.
Спа хотел Калифорния се гордее със своя спа център – закрит отопляем басейн с минерална вода, джакузи, перлена вана, зали за релаксиращи и лечебни масажи, високотемпературна сауна с контрастно ведро.
Комплексът е специализиран за профилактика и лечение на следните заболявания:
1. Вертеброгенни / произлизащи от гръбначния стълб / заболявания: – Дискова болест / шийни, гръдни и лумбални/ изменения на междупрешлените дискове – Увреждане на периферните нерви назовани като: радикулит, плексит, ишиас и други. 2. Заболявания на опорно-двигателния апарат;
2.1. Дегенеративни и ставни заболявания: – Деформиращи остеоартрози – Болест на Бехтерев – анкилозиращ спондилартрит. – Ревматизъм,извън острия стадий – Видове ревматоиден артрит – Ставни и периставни възпалителни заболявания.
2.2. Състояния след травматични / ортопедични / заболявания: – Състояния след фрактура на костите и след гипсова имобилизация – Състояние след операция на ставите, ендопротезно болни, коригиращи операции. – Остеопороза
3. Заболявания свързани с отклонение на ендокринната система. Комплексът осъществява : лекарски преглед сектор кинези – терапия водолечение: – подводна ЛФК – перлена вана – подводен струеви масаж – въздушно вихрова вана – подводна екстензия – лечебни и класически масажи – компреси с луга и етерични масла.
КАКЪВ Е СЪСТАВА НА МИНЕРАЛНАТА ВОДА В ГР.ПАВЕЛ БАНЯ:
Минерална вода
СЪСТАВ И ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ИЗВОРНАТА ВОДА В ПАВЕЛ БАНЯ
На територия на Павел баня извират лечебните води на общо 9 естествени хидротермални извори, с подобен химичен състав и общ дебит 950 л/минута. Седем от тях са с температура от 50 до 61 градуса, ниско минерализирани и слабо алкални, а два са с нерадонови води.
Общата минерализация на водата е 0,661 г/л. Лечебното въздействие на минералната вода се проявява в три насоки: топлинно, механично и химично. Минералната вода е слабоминерализирана, хидрокарбонатно-натриева, хипертермална, радонова, силициева и флуорна с леко изразена алкална реакция. /pH –7,5-7,9/, може да се използва за пиене, но само след лекарско предписание.
Минералната вода в Павел баня има слаба радиоактивност. Трябва да се знае, че водите със слаба радиоактивност не са опасни. Слабата радиоактивност действа възстановяващо върху нервните клетки при парези, парализи, артрози, подмладява кожата. В същото време водата може и да е опасна, ако престоят в нея не се прави под лекарско наблюдение. Специалистите в Павел баня упражняват уникален метод за справяне с дисковата херния – едно от често срещаните заболявания на опорно-двигателния апарат. Методиката се нарича екстензия и се изразява в опъване на гръбначния стълб по надлъжната му ос, при което се увеличава междупрешленното пространство и се намалява притискането върху нервните коренчета и гръбначния мозък
Дебит 16 л/сек
Температура 61 oC
Минерализация 0,62 G/L
Радон 22,8
Сероводород 0,7 MG/L
Метасилициева к-на 54 MG/L
Метаборна к-на 0,7 MG/L
АНИОНИ MG / L MVAL %
ФЛУОРИД 14 10,08
ХЛОРИД 12 4,73
СУЛФАТ 19 5,49
ХИДРОКАРБОНАТ 354 79,49
ХИДРОСУЛФИД 0,5 0,21
КАТИОНИ MG / L MVAL %
ЛИТИЙ 0,4 0,4
НАТРИЙ 148 88,16
КАЛИЙ 12,8 4,49
КАЛЦИЙ 8 5,49
МАГНЕЗИЙ 1 0,94
ЖЕЛЯЗО 0,3 0,03

В момента няма активни оферти.

Изпратете запитване към
СПА хотел КАЛИФОРНИЯ


Удобства на
СПА хотел КАЛИФОРНИЯ

Все още няма въведени.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.