Къща Събчеви, Котел разполага с леглова база от 6 места.

Ценови диапазон: 15 лв. на легло при наемане на цяло помещение

Къщата се намира в старата част град Котел, в непосредствена близост до парк Изворите. Това е място, където можете да си отпочинете истински и да прекарате незабравими мигове с компания, семейството или любимия човек.
На въпроса Какви са плановете ви за почивните дни?, днес много българи, без да се замислят, споделят намерението си за желано бягство някъде назад във времето, пътуване към някое от малките, тихи и спокойни селца по Котленския край или в самия Котел, където планината и нейните обитатели ласкаво посрещат и приютяват всеки с добре дошъл.

Да обичаш историята безрезервно, е другата не по маловажна причина да решиш, да дойдеш в Котел. Да обичаш, но не коя да е история, а миналото на собствения си народ, което не винаги е осветено от блясъка на славата и величието, а носи и тъмните и драматични оттенъци на най - обикновено човешко безсилие, робство и гнет, духовен мрак и пустота.

Историята е тази, която посреща всеки турист още на подстъпите към Котел. Ако идвате от Южна България, на един от завоите малко преди възрожденското градче, сякаш в каменно безмълвие с добре дошли ще ви поздравят три война, гордо и величаво изправени на висок хълм, застанали тук на вечна стража. В скалата срещу тях е издълбана дата: 1280 г., а под нея е поставен лъв – символ на сила и мощ, заедно с което да напомня за славния победен поход по тези земи на Ивайло срещу византийците.
В околностите на Котел, този път на 7 км. южно от града, се намират останки от античен крепостен зид, свързан с крепостта Вида на едноименния връх (не се подвеждайте по името – това не е крепост Баба Вида на река Дунав), в подножието на който византийците претърпели друга тежка загуба още по времето на хан Крум през 811 година в местността, наричана днес Гръцки дол. Така, с малък реверанс към ценителите на историята, старият възрожденски град посреща гостите си, готов да им разкаже своето минало и настояще. Наричат Котел още Твърдина на българския дух.

В момента няма активни оферти.

Изпратете запитване към
Къща Събчеви


Удобства на
Къща Събчеви

Все още няма въведени.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.