Къща за гости Жасмин

обл. Сливен, с. Жеравна

Къща ЖАСМИН, известна в миналото като "Патаманската къща", е на повече от 250 години. Строена с внимание към всеки детайл, тя е една от най-богато украсените къщи в Жеравна.

През 2005 къщата бе реставрирана и преустроена, като всички автентични дървени орнаменти и детайли са напълно запазени в оригиналния си вид. Разположението на стаите, верандата и външните стени са такива, каквито са били при построяването на къщата. Добавени са само санитарни възли за всяка от стаите.

Жеравна е най-големия архитектурен резерват в България. Със своите над 200 дървени къщи, строени преди и по време на Възраждането, селото е една от предпочитаните туристически дестинации както за български, така и за чуждестранни туристи. Можете да разгледате петте музея, сред които изящно изографисаната църква "Св. Николай" и родната къща на Йордан Йовков.

Самото село и околностите му предлагат богати възможности за туризъм, спорт, лов риболов и други атракции и забавления.

В близост до Жеравна се намират Възрожденските села Медвен, Катунище и Ичера, които могат да се посетят в рамките на един ден. На 16 км е общинският център Котел, където можете да видите единствения по рода си Природонаучен музей, Пантеона на Г. Раковски и други.

Разполагаме със стаи с две, три и четири легла, както и механа за ползване само от гостите на къщата. Всички стаи са със самостоятелни санитарни възли. Общият капацитет е 15 човека.

Къщата има широка веранда на втория етаж (снимката вдясно), подходящо място за сутрешно или следобедно кафе, или просто за се наслаждавате на гледката към отсрещните планински вериги.

Можем да организираме за вас следните атракции:
- конна езда
- палене на лагерен огън
- риболов
- управление на трактор
- излети в планината
- Забавление за деца - Яздене на пони!
Запазена марка на къщата е натуралното, екологично чисто краве или овче кисело и прясно мляко, в доенето и приготвянето на което можете да участвате и Вие.

ЦЕНИ:
Базова цена на легло - 25 лв.
За деца до 6 години, настанени на леглото на родителите си - безплатно.
За деца до 6 години, настанени на самостоятелно легло - 50% отстъпка.
За ползване на механата - 35 лв. на ден.
Цените могат да варират в малки граници в зависимост от сезона. Собствениците си запазват правото да променят посочените цени без предизвестие! Моля, свържете се с нас за да направите резервация и да получите потвърждение на цената.

В момента няма активни оферти.

Изпратете запитване към
Къща за гости Жасмин


Удобства на
Къща за гости Жасмин

Все още няма въведени.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.