КЪЩА ЗА ГОСТИ ХАРМОНИ

обл. Софийска, с. Широки дол

Рейтинг

Контакти


България, обл. Софийска
с. Широки дол
с. Широки дол, ул. 20-та №20

Ключови думи

къща за гости широки дол, къща за гости близо до София, къща за гостиблизо до самоков, къща за гости близо до боровец, къща за гости близо до щъркелово гнездо,къща за гости със сауна,къща за гости с фитнес, къща за гости с басейн, къща за гости близо до язовир искър, къща за гости за тиймбилдинг , семейна къща за гости, почивка близо до самоков, нощувка близо до самоков

Наблизо в
с. Широки дол

Наблизо в
обл. Софийска

Къща за гости  Хармони се намира в прекрасните поли на Рила планина, на 6 км от град Самоков, на 12 км от един от най-известните ски курорти Боровец, на 45 км от столицата град София и на 10 км от Щъркелово гнездо.

По пътя за София в една отбивка в ляво и още няколко километра по-нагоре по пътя и ето ви на мегдана на селото. Историята разказва, че някога оттам е минавал стар римски път, който заобикалял по билото, край местностите Вучката, Св. Тройца, Делийска могила, връх Османица и  Китката. През Плана планина и Железница този път продължавал за София.

Селото, в което се намира Къща за гости Хармони е разположено в широк планински дол, откъдето носи и името си. Оградено е отвсякъде от планински ридове и възвишения, които разкриват прекрасна панорамна гледка към Рила планина и величествените й върхове, начело с Мусала. Река Палакария разполовява селото на две части.

Къща за гости Хармони разполага с 11 двойни стай, всяка, от които със самостоятелен санитарен възел, телевизор с плосък екран, с безплатен Wi-Fi, кабелна телевизия и хладилник.

На партерния етаж е разположена обширната ни всекидневна зона, оборудвана с плазма и уредба. Към дневната има и кът за хранене за 22 души и кухненски бокс, оборудван с всички необходими уреди: хладилник, миялна, печка, фритюрник, тостер, ел. кана, микровълнова печка. Предлагаме също така сушилня и пералня. Към тази зона има просторна тераса с прекрасна гледка към Рила планина. Разполагаме също така и с безплатен паркинг и видеонаблюдение.

След прекрасен ден, изпълнен с физическа активност, можете да релаксирате в Къща за гости Хармони край  басейна (за летния сезон), барбекюто с кът за хранене, фитнеса, сауната или в общата всекидневна зона.

В близост до Къща за гости Хармони се намира най-големия по площ и обем в България язовир Искър. Там можете да се насладите на пешеходен туризъм, риболов, каране на водни колела и плаване с лодка.

Боровец се намира в близост до Къща за гости Хармони. Той е най-близкият до София зимен курорт и е предпочитан като такъв от жителите на българската столица. Курортът предлага отлични условия за планински туризъм и спорт: алпийски ски, сноуборд, ски бягане, планинско колоездене. Освен това по високите части на Рила планина – ски център Маркуджик, в разгара на сезона, снежната покривка достига 2 m, което предоставя изключителни възможности за екстремно каране на алпийски ски и сноуборд.

В близост до Къща за гости Хармони се намира Параклисът „Възнесение Господне” в м. Калето край Широки дол. Възстановеният параклис  е съществувал от незапомнени времена. На 500 м. от него се намира калето, крепост съществувала  от 4-5 век пр. Хр., тракийско светилище. Историческите предания сочат, че там е била резиденцията на българските царе.

В близост до Къща за гости Хармони се намира и запазената  църква "Свети Пророк Илия", строена на два етапа, вторият през 1857 г. Църквата е зографисана богато отвътре от един от най-видните представители на Самоковската художествена школа - Никола Образописов. Негов помощник при зографисването е синът на прочутия български художник Захари Зограф. Църквата е национален паметник на културата с архитектурна и художествена стойност.

Цари Мали град - 12км - Цари Мали град е късноантична римска крепост и укрепено селище в Югозападна България, Софийска област, Община Самоков. Разположена е на хълма Св. Спас в планината Верила, над село Белчин.

Байракли джамия - 6,5км - Байракли джамия или Йокуша джамия е мюсюлмански храм в българския град Самоков. Джамията e паметник на културата с национално значение.

 

Забележителности в близост до 20км:

Исторически музей Самоков - 6,5км;

Самоковски манастир Покров Богородичен - 7км;

Църква Свети Никола Самоков - 7,5км;

Разходка с катамаран на аз. Искър - 8,5км;

Ранчо Рила - 9км;

Картинг писта Белчин Бани - 9км;

Минерален плаж Белчин Бани - 9км;

Крепост при Шишманов кале - 10км;

Конна база ПланаКон - 13км;

Екопътека Бели Искър - 14км;

Язовир Искър - 14км;

Конна база Виктория - 14км;

Царска Бистрица - 16км;

Черната скала - 17км;

Язовир Пасерел - 19км;

Кокалянски манастир - 20км

 

ЦЕНИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ:

Уикенд 1100 лв цялата къща на вечер

Понеделник до четвъртък цялата къща 1000 лв на вечер

Двойна стая 100лв нощувка

Цялата къща за единична нощувка през дните от петък до неделя е по договаряне;

 

КЛЮЧОВИ ДУМИ: къща за гости широки дол, къща за гостиблизо до самоков, къща за гости близо до боровец, къща за гости близо до щъркелово гнездо,къща за гости със сауна,къща за гости с фитнес, къща за гости с басейн, къща за гости близо до язовир искър, къща за гости за тиймбилдинг , семейна къща за гости, почивка близо до самоков, нощувка близо до самоков

 

 

 

В момента няма активни оферти.

Изпратете запитване към
КЪЩА ЗА ГОСТИ ХАРМОНИ


Удобства на
КЪЩА ЗА ГОСТИ ХАРМОНИ

SPA център
бар-басейн
барбекю
бизнес услуги
открит басейн
вана
гараж
паркинг
гладене
готварска печка
пералня
детски басейн
плащане с карта
ресторант
сателитна тв
зимна градина
интернет
сешоар
кабелна тв
камина
кафе машина
съдомиялна
климатик
телевизор
тераса
кухненски бокс
хладилник
лятна градина
ютия

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Traveling.bg
Българският сайт за туризъм и места за отдих

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.